11 Eylül 2014 Perşembe



 Kariyerimi Nasıl Yönetmeliyim
“Kariyer” kavramı günümüzde çok sıkça karşılaştığımız bir kavram. Hatta daha çocukluk eğitimimiz sıralarında, büyüyünce ne olacaksın sorularıyla başlıyor. Çocukluk dönemimizi hatırladığımız zaman o yaşlardayken bile bir rol modelimizin olduğunu fark ediyoruz. Henüz mesleği tanımadan ne iş yaptığını bilmeden o mesleğe ilgi duymaya başlıyoruz; mesleğin itibarı, iyi getirisi var diye. Ya da yakınlarımız o işi yapıyor diye. 

Günümüzdeki durum nedir?  Çocukluğumuzdan farklı olduğunu mu düşünüyoruz?  Bugün çoğu öğrenci ya da mezun ne iş yapmak istiyorsun sorusuna neye göre cevap veriyor sizce?
Cevaplarında ya maaşı dikkate alıyor ya da mesleğin halk içerisinde ki itibarını. Belki de çalışma saatlerini ve şartlarını. İyi bir gelir sağlıyor mu, hafta sonları tatil mi? Yan hakları neler? Elbette ki bunlar da bir işi seçmek için önemli kriterler olabilir fakat önceliklerimiz olmamalıdır. Aslına bakarsanız meslek seçimi çok kolay değil ama çok zor da değildir. ’’Ben kendimi ne kadar tanıyorum ’’ her şey burada başlıyor.  Kendinizi ne kadar iyi tanırsanız işiniz o kadar kolaylaşıyor. Kendinizi tanımanız noktasında İstanbul Üniversitesi Kariyer Geliştirme Merkezinin web sitesinde ücretsiz kullanımınıza sunulan “Kendini Değerlendirme Envanterinden” yararlanabilirsiniz. Bu envanter ile ilgi, yetenek, beceri ve eğilimlerinizi kariyer hedefiniz doğrultusunda gerçek bir zeminde değerlendirebilirsiniz. Değerlerinizin farkına varıp kendi değerlerinize uygun işlere odaklanabilirsiniz. 

İşinize ne kadar değer veriyorsanız o işe gönül vermişsiniz ve gereklerini yerine getirmeniz gerektiğini biliyorsunuzdur.
Ailemizin istediği için ya da komşumuz sen bu işe yatkınsın dediği için meslek seçmiyoruz. Çünkü meslek seçimi eş seçimi gibidir. Ne kadar doğru seçim yaparsanız o denli mutlu olursunuz. Mutlu aile yaşantısı kariyerimizi, mutlu iş yaşantısı da ailemizi etkiler.

Meslek seçiminde ki en önemli unsurlardan hep bahsedilir: Kişinin yetenekleri, becerileri, değerleri, ilgileri, kişilik özellikleri, iletişim becerileri, güvende olma ihtiyacı, bir yere ait olması vb. Bunların yanında tabi ki statü, para kazanma, çalışma koşulları da dikkate alınır. Sonrasında meslekler araştırılır ve bizim için en uygun olan mesleği seçmeye gelir aşama. Aksi halde nereye gideceğinizi ne yapacağınızı bilmez isek, o meşhur söz gibi ‘’hiçbir rüzgar gitmek istediği yeri bilmeyen gemiye yardımcı olamaz’’. Böylelikle uygun işe karar vermemiş olursak mutsuz olabiliriz. Bu sebeple işimi severek yaparım demek için öncelikle kendimizi tanımalıyız ve bu şekilde iş aramaya başlamalıyız. İnsan kaynaklarında İşe Alım ekipleri de bu görevi yapıyor aslında. Firmanın ihtiyaçlarına göre alım yapılacak pozisyon belirleniyor, bu işe uygun olan özellikler, nitelikler sıralanıyor. Bu kriterlere uygun adayları işe almak için ilan hazırlanıyor ve kariyer portalların da sunuluyor ilanlar. Bu noktada iş için davet edilecek aday olursanız ve bu görüşmeye ne istediğinizi bilerek giderseniz beceri, yetenek ve eğitimleriniz bu iş için de uygunsa artık ikinci bir görüşme yapmayı hak edecek adaylar arasındasınız demektir. Kendinizi de ne kadar iyi ifade ederseniz bu işi kapacak kişi sizsiniz. 

Tam aksi bir durumu düşünürsek de,  sadece cv taraması sonucu özellikleri pozisyona uygun olduğu için görüşmeye davet edilen aday, bu işi neden istediğini, hangi yönleri ile işe uygun olduğunu ifade edemiyorsa, araştırmadıysa, rastgele bu ilana başvuru yaptıysa, bu aday iş için tüm yetkinliklere sahip olsa da tercih edilmeyecektir.  Buradan da anlaşıldığı gibi püf nokta kendimizi tanımamız, ne istediğimizi biliyor olmamız ve son olarak da iyi bir sunumdur.

Yapmamız gerekenler sadece kendimizi tanımakla da bitmiyor, öğrencilik hayatımızda bizim yetenek ve becerilerimize uygun işi bulabilmemiz için birden fazla staj yapmamız gerekliliği doğuyor. Üniversitelerde artık gönüllü staj uygulamaları var bunları takip ederek staj yapmak çok ama çok kolay hem meslek tanımak, hem sektör tanımak hem de kendimizi tanımak açısından gerekli. Ben öğrenciyim nasıl olsa okul bitince iş bulurum derseniz sizden önce gönüllü stajlarını bitirmiş, meslek seçimini yapmış adaylardan 1-0 geride başlamış olursunuz hayata. Sonra da istemediğiniz işler için teklifler alır ve bu işlerde çalışmak zorunda kalabilirsiniz. Sürekli iş değiştirmeniz olumlu karşılanmayacaktır. Sonrasında ne kadar kararlı olsanız da, başka bir meslekte ilerlemek istiyorum deseniz de bu durumu iyi açıklamanız gerecektir. Ya da maalesef gittiğiniz iş görüşmelerde kısa sürelerde meslek değiştirmenizden dolayı meslek seçimlerinizde tutarlı olmadığınız kanaatine varılacaktır. Ve çok şanslı değilseniz işe kabul edilmeyeceksinizdir.

Bu sebeple daha öğrencilik yıllarımızda kariyer planımızı iyi yapmalıyız. Kariyer planımızda ki gibi her şey günü gününe olmayacaktır belki ama istediğiniz, azmettiğiniz sürece ‘’doğru işe doğru kişi’’ olabilmek için sürekli gelişeceksiniz ve sonrası devam eden bir kariyer yolu, yolculuğu…


Kariyer planımızı nasıl yapacağız, bir sonra ki yazımızda görüşmek üzere :)


                             



6 yorum:

  1. İlk yazı için epey derin bir konuya dalmışsın:-) Ben de kariyer seçiminde ailelerin payı ve sorumluluğuna yönelik bir yazı ile senin yazdıklarını desteklemek isterim. Yazılarını merakla bekliyorum...
    sevgiler,
    Harun K.

    YanıtlaSil
  2. Kariyer Danışmanlığı yaptıgım öğrencilerle sık sık bunları konuşuyoruz aslında. Bir danışan öğrencimde bana ilham oldu, aklıma geldiği gibi yazmaya karar verdim. Aile konusunda ki yazını bende merakla bekliyorum :) Teşekkürler, sevgi ve selamlar...

    YanıtlaSil
  3. Yazıyı çok beğendim. Eline sağlık =)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim :) Umarım faydalı olur gençlerimize ...

      Sil
    2. Bu arada yazılar 2 yılda bir geliyor galiba. bu formüle göre yeni yazı 2018 yılda mı? =)

      Sil
    3. yorumunu yeni gördüm :) her dergi döneminde yazı geliyor sanırım. yenilerini yazmak istiyorum ama... :))

      Sil